Nära naturen

Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Rofylld natur och sköna vandringsleder. Efter en dag på Store Mosse kan det vara skönt att komma tillbaka till hotellet och duscha och kanske sätta sig en stund i bastun, för att sedan avrunda kvällen med en måltid i vår restaurang.

Store Mosse Nationalpark

Välj till en fikakorg att ta med ut på mossen.

 

Gör ett besök på Sydsveriges största myrområde med imponerande vidder. Med ca 40 km vandringsleder så finns det möjlighet att känna på riktig vandring. Vandrar gör du både i skog och ute på myren. Rejäla kängor är att föredra, då det på vissa ställen är blött. Möjlighet finns också att gå med snöskor på mossen, då kan du gå rakt ut över myren och det kan kännas spännande.

Naturum

I Naturum, Store Mosses mysiga mötesplats, finns det något för både barn och vuxna. Innanför panoramafönstret kan du blicka ut mot Kävsjön och beskåda fågellivet från första parkett. Är du mer av den lite mysiga typen så kan du sätta dig på fårfällen vid öppna spisen och läsa en bok. Här kan man också följa landskapets förändring genom årtusenden i den permanenta utställningen. Millennium för millennium kan du följa hur landskapet har förändrats i takt med klimatsvängningar och invandring av växter och djur, inklusive människan. Det går också att testa kunskaperna om den svenska allemansrätten, känna på Granis (den uppstoppade Granfjällsbjörnen) päls och kika på djurskelett, spela spel och pussla. Ta gärna med egen fika och mat att grilla utanför Naturum.

© 2002-2021 Vidöstern Hotell